Ridicarea si marirea sanilor

Sarcinile numeroase, alaptarea si fluctuatiile in greutate se afla printre principalele cauze ale modificarii formei si marimii sanului. Mai mult, pe masura ce varsta isi spune cuvantul, tesutul sanului imbatraneste, se intinde si se subtiaza, pierzandu-si treptat din aspectul initial.

In aceste situatii, operatia de ridicare a sanilor cu implant de silicon este calea optima pentru a obtine sanii ridicati si marimea dorita.

Operatia de ridicare a sanilor cu implant se desfasoare in 2 etape: initial se pozitioneaza aerola (ridicare), se introduc in sani implantele de silicon (umplere), iar la final se indeparteaza surplusul de piele.

Operatia de ridicare include totdeauna o anumita micsorare a sanilor, datorata pielii in exces care se indeparteaza in timpul operatiei. Cu cat se ridica sanii mai mult, cu atat se pot micsora.

Aceasta interventie de ridicare se realizeaza prin 3 variante, stabilite de chirurg in functie de caracteristicile pacientului:

  • incizie in jurul mamelonului, potrivita unor sani cu grad de lasare minim sau mediu;
  • incizie in jurul mamelonului si de la mamelon in jos, prin care se indeparteaza surplusul de piele de sub san;
  • incizie in forma de ancora, ce inconjoara mamelonul si coboara spre pliul de sub san.

Operatia de ridicarea a sanilor se efectueaza sub anestezie generala, realizata intravenous, iar recuperarea este progresiva. In primele 2 saptamani postoperator poate fi resimtit un disconfort ameliorat medicamentos. Edemul si echimozele se retrag in 10-14 zile, timp in care se indeparteaza si firele. Pacientele sunt sfatuite sa nu doarma pe burta si sa evite baile in primele 3-4 zile avand la indemana alternativa dusului.

Reluarea activitatilor zilnice usoare se poate face dupa 7 zile. Fumatul trebuie evitat in primele saptamani dupa operatie intrucat interfereaza cu oxigenarea sangelui si ca urmare si cu vindecarea normala. Pacienta trebuie sa poarte o bustiera speciala timp de minim o luna, zi si noapte, iar purtarea sutientului cu sarma trebuie amanata cel putin 3 luni.

Cicatricile vor fi vizibile, rosii si mai tari in primele 2-3 luni, dupa care vor pali progresiv, devenind albe si moi. Imbunatatirea aspectului cicatricilor se poate face cu diverse creme, folii de silicon si prin evitarea expunerii lor la soare in primele 9 luni dupa operatie.

Majoritatea femeilor considera ca cicatricile sunt un compromis mai mult decat acceptabil pentru niste sani frumosi si mai tineri. Daca pacienta ramane din nou insarcinata dupa operatie, riscul este ca sanii sa se lase din nou, un nou lifting al sanilor fiind posibil in acest caz.