Blefaroplastie si liftingul centrofacial

Barbatii in jurul varstei de 50 de ani recunosc ca ridurile, liniile fruntii, pleoapele cazute, calvitia, barbia dubla le ofera un aspect mult mai imbatranit, afectandu-le viata sub diverse aspecte.

Acest fapt se datoreaza cresterii excesului cutanat dupa 35-40 ani, cauzat de efectul gravitatiei, trecerii anilor, ereditatii sau expunerii UV.

Blefaroplastia indeparteaza pielea in exces si grasimea suplimentara, redand un aspect intinerit al fetei.

Blefaroplastia este indicata la aproape orice varsta, dar preponderent se adreseaza persoanelor de peste 35 de ani, cu scopul de a inlatura pliuri si falduri cutanate sau cearcane. Acest tip de interventie poate fi realizat si de persoanele tinere pentru remodelarea aspectului congenital al pleoapelor sau pentru indepartarea cearcanelor sau pungilor inestetice.

Semnele imbatranirii se pot corecta si cu ajutorul lifting-ului facial, iar fata isi poate recapata apectul intinerit si odihnit prin ameliorarea conturului facial, a tonusului pielii si a muschilor care o sustin.

Modificarile aduse de lifting-ul facial nu pot fi facute de alte tratamente de intinerire nechirurgicale. Acesta nu schimba fizionomia caracteristica, nici nu poate stopa procesul ireversibil al imbatranirii, dar reda un aspect intinerit prin indepartarea excesului de grasime, intinderea muschilor sub piele si repozitionarea pielii fetei si gatului

Lifting-ul facial are cele mai bune rezultate la persoanele carora pielea si-a pastrat din elasticitate si structura osoasa este puternica si bine conturata. De aceea, interventia se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani.