Lifting brate

Interventia chirurgicala de lifting a bratelor presupune ridicarea si excizia excesului tegumentar printr-o incizie in axila, care, in unele cazuri, va fi asociata cu o alta, dispusa in axul longitudinal, pe fata interna.

Procedura se recomanda ambelor sexe. Anestezia utilizata este cea generala cu sedare intravenoasa, pacientul nu necesita internare, timpul operator fiind de 2-3 ore.

Miscarile bratelor pot fi reluate treptat, cu exceptia ridicarii lor deasupra nivelului umerilor, miscare ce va fi posibila dupa 3-4 saptamani.

Corectia chirurgicala prin intermediul lifting-ului bratelor depinde de: volumul de tegument si tesut adipos in exces; gradul de ptoza (lasare) a tesuturilor de sustinere, gradul de elasticitate al pielii (incizia trebuie efectuta acolo unde tesutul are capacitatea de a se contracta).

Pentru rezultate spectaculoase, brahioplastia, sau liftingul bratelor, poate fi combinata cu urmatoarele tipuri de proceduri chirurgicale: liftingul sanilor, reductie mamara, abdominoplastie, liftingul coapselor, liftingul facial.