Lifting coapse

Odata cu trecerea anilor, elasticitatea pielii scade simtitor, aceasta nu mai este tonifiata, si nu mai da dovada de fermitate.

Liftingul la nivelul coapselor se face cu scopul de a scapa de pielea flasca si in exces, subtiind si netezind totodata zona, fapt ce confera trupului un aspect general imbunatatit.

Interventia consta in ridicarea tesuturilor de la nivelul coapselor, mai ales a zonelor posterioare si interne si inlaturarea excesului de tegument. In urma acestei interventii ramane o cicatrice in zona inghinala sau in santul subfesier.

Operatie estetica este recomandata ambelor sexe, cu preponderenta pacientilor care prezinta o mare laxitate (lasare) tegumentara in regiunea interna a coapselor, dar si pe fetele anterioare si posterioare ale acestora. Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat laxitatea tegumentara este mai redusa.

Interventia dureaza aproximativ 2-4 ore, in functie de suprafata, iar ecuperarea se face in aproximativ 12-14 zile, interval in care majoritatea firelor de sutura vor fi scoase.

Efortul fizic mai intens pot fi reluat dupa 5-6 saptamani, insa 2 luni dupa interventie va fi necesara purtarea unui garment elastic. Totodata, sunt indicate sedinte de masaj manual sau endermologic pentru a obtine rezultate cat mai uniforme. Imediat dupa operatie, pentru aproximativ 1 saptamana, se urmeaza un tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic.

Deoarece aceasta interventie este de anvergura necesita anestezie generala. Aceasta se va realiza cu sedare intravenoasa, timp in care pacientul doarme, iar la trezire nu prezinta disconfortul dat de intubatia orotraheala.

Corectia chirurgicala prin intermediul lifting-ului coapselor depinde de: volumul de tegument si tesut adipos in exces; gradul de ptoza (lasare) a tesuturilor de sustinere si gradul de elasticitate al pielii (incizia trebuie efectuta acolo unde tesutul are capacitatea de a se contracta).

Pentru rezultate spectaculoase, liftingul coapselor poate fi asociat cu lifting-ul altor zone sau cu lipoaspiratia sau vibro-lipoaspiratia.