Liftingul centrofacial

Cu ajutorul lifting-ului centrofacial se pot corecta semnele  imbatranirii, iar fata isi poate recapata apectul intinerit si odihnit prin ameliorarea conturului, a tonusului pielii si a muschilor care o sustin.

Lifting-ul facial are cele mai bune rezultate la persoanele a caror piele si-a mai pastrat din elasticitate si structura osoasa este puternica si bine conturata. De aceea, interventia se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani.

Despre interventie!

Operatia de lifting facial se efectueaza sub anestezie generala. Interventia in sine dureaza cateva ore, iar pentru proceduri extinse se pot programa mai multe sedinte separat.

Inciziile realizate pornesc deasupra liniei de insertie a parului la tample, se extind in fata urechii si se continua in spatele lobulului auricular spre scalpul inferior. Daca si gatul necesita interventie, o mica incizie se va face sub barbie. In aceasta zona, pentru a imbunatati conturul, grasimea poate fi extrasa prin liposuctie.

In faza initiala a procesului de vindecare apare edemul postoperator (umflatura nedureroasa rezultata prin acumulare de lichid seros in tesuturi) si uneori o senzatie de amorteala si disconfort, controlabila medicamentos. Mimica fetei poate fi restrictionata temporar, iar pielea poate prezenta modificari de culoare.

Reluarea activitatilor curente este posibila dupa cateva zile de la interventie, iar serviciul si activitatile fizice se pot relua in 2-3 saptamani. De obicei, inciziile se vindeca in aproximativ 7-10 zile, firele se scot dupa 12 zile de la operatie, iar incepand cu a treia saptamana se vor putea sesiza primele schimbari.

Este indicat sa se evite expunerea la soare cateva luni, pana la vindecarea completa. Vor exista si cicatrici postoperatorii, insa ele sunt ascunse de par sau cutele naturale ale fetei si urechilor, estompandu-se in timp.