Marirea sanilor

Mamoplastia de augmentare sau marirea sanilor se realizeaza prin plasarea unor implante de silicon sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral, cu scopul de a accentua sanii mici, de a corecta asimetriile acestora sau de a restaura consistenta lor.

Operatia necesita anestezie generala intravenoasa si dureaza aproximativ 3 ore.

In primele ore dupa trezire, unele paciente pot manifesta urmatoarele efecte secundare: raguseala, dureri de cap, ameteala, greata, dureri musculare, oboseala. Insa, aceste efecte se diminueaza pe masura ce anestezicele sunt eliminate din corp.

Este indicat ca pacienta care a suferit o astfel de operatie sa urmeze sfaturile chirurgului si sa aiba alaturi un membru al familiei, pentru ajutor si insotire la controale. De obicei, activitatea se poate relua dupa 2-3 zile, dar se recomanda evitarea solicitarii bratelor.

Dupa operatie se recomanda purtarea unei bustiere, pentru a realiza o pozitionare corecta a sanilor in timpul vindecarii si pentru a mentine simetria si compactarea acestora.

Expunerea la soare este contraindicata in tot acest timp din cauza reactiilor adverse pe care le-ar putea determina.

Totodata, persoana in cauza trebuie sa se odihneasca si sa evite ridicarea greutatilor, aplecarea sau alte activitati obositoare, deoarece pot provoca disconfort si pot intarzia vindecarea.