Mezoterapie pentru tratamentul caderii parului

Caderea parului este o problema care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Pentru a o rezolva, primul pas este diagnosticarea cauzei caderii parului de catre un specialist si apoi alegerea tratamentului corespunzator.

O metoda eficienta, care combate caderea parului si ajuta la refacerea firului subtiat este mezoterapia, tratament cosmetic ce inlocuieste vitaminele si mineralele pe care organismul le pierde odata cu trecerea timpului.

Cauzele legate de caderea parului pot fi multiple: stres, schimbari de anotimpuri, dereglari metabolice sau hormonale, regim alimentar neadecvat. In general, pacientii cu probleme de pierdere a parului se recunosc dupa firul subtire si moale din zona frontala, pana in varful capului. Intr-o forma avansata si netratata, pierderea excesiva a parului poate duce la alopecie.

Dupa efectuarea unui test care arata ce anume lipseste din compozitia firului de par, se aleg fiolele ce urmeaza a fi injectate pentru a stimula foliculii din scalp. Tratamentul nu este dureros, iar procedurile sunt efectuate sub atenta supraveghere.

Mezoterapia se bazeaza pe injectarea intradermica profunda la nivelul scalpului de cocktailuri de regenerare si stimulare a cresterii si refacerii radacinii firului de par, stimuland totodata microcirculatia scalpului. In functie de motivul caderii parului si de sexul pacientului, sunt folosite substante care produc vasodilatatie la nivelul foliculilor pilosi, care hranesc firul de par sau care blocheaza activitatea.