Mezoterapie pentru tratamentul celulitei

Celulita este o conditie a pielii ce afecteaza peste 90% dintre femei, indiferent de varsta si greutate. Aceasta apare mai ales pe solduri, fese si membrele inferioare, si nu este determinata de greutatea in exces, asa cum majoritatea persoanelor considera. Pentru combaterea acesteia, s-a descoperit un tratament medical ce reduce grasimea de la nivelul zonei afectate de celulita, imbunatateste circulatia sangvina si distruge tesutul conjunctiv alterat, realizand astfel o netezire a suprafetei pielii.

Este vorba de mezoterapie, procedura ce implica injectari multiple de substante farmaceutice sau homeopate, extracte din plante, vitamine si alte ingrediente, in tesutul adipos subcutanat.

Substantele injectate interactioneaza cu celulele adipoase, determinand celulele sa elibereze grasimea si apoi consumul ei. De asemenea, este imbunatatita circulatia sangvina si drenajul limfatic in zona tratata, este indepartat tesutul fibrotic de conexiune si este dizolvat excesul de grasime. Rezultatul consta in disparitia aspectului de „coaja de portocala” din zona supusa tratatmentului.

Mezoterapia corporala trateaza cauzele celulitei, actionand asupra tuturor factorilor implicati in formarea acesteia. Practic, ca efect al mezoterapiei se formeaza ”memoria celulara”, care permite ca dupa terminarea tratamentului sa nu se mai acumuleze grasime in zona tratata.

Aplicarea tramentului se realizeaza prin microinjectii putin dureroase, care nu presupun timp de recuperare. In general, este nevoie de 4-10 sedinte de mezoterapie pentru a avea rezultate vizibile, iar frecventa acestora este la intervale de 7-14 zile. Efectele sunt regionale, de aceea este necesara injectarea in mai multe puncte din zona de tratat. Un tratament de mezoterapie dureaza aproximativ 30-45 de minute.

Recuperarea dupa aceasta interventie este imediata, nefiind necesara aplicarea de bandaje sau pansamente. In primele 6-8 ore trebuie evitate dusurile fierbinti si eforturile fizice. Pentru un grad sporit de confort, se recomanda purtarea hainelor largi in jurul zonelor tratate.