Miniabdominoplastie

Pentru doritorii de abdomen plat, fara depozite de grasime cu aspect tanar, obtinut printr-o metoda mai putin invaziva, exista varianta miniabdominoplastiei. Aceasta operatie se poate realiza pentru paciente cu exces tegumentar si adipos numai la nivel subombilical, unde varsta, nasterile, lipsa de exercitiu fizic si cresterea in greutate si-au spus cuvantul.

Miniabdominoplastia are aceleasi rezultate ca ale abdominoplastiei, diferenta constand in necesitatea de a interveni mai putin asupra pacientului, si modalitatea folosita pentru a realiza indepartarea excesul de piele si grasime. Procedura poate ameliora semnificativ aspectul acestuia: elimina pielea incretita, intareste muschii abdominali si aplatizeza abdomenul.

O diferenta esentiala este faptul ca incizia orizontala necesara este mai scurta decat la abdominoplastia completa si nu necesita incizie in jurul ombilicului. Si in acest procedeu este posibila intarirea musculaturii abdominale prin sutura tecii muschilor drepti abdominali, iar pentru eventualele depozite adipoase supraombilicale se poate practica liposuctia in acelasi timp operator.

Pacientii care recurg la miniabdominoplastie vor avea nevoie de burtiera medicala in perioada de recuperare, care poate dura aproximativ 2-3 saptamani. Aceasta procedura are o perioada de recuperare mai mica decat abdominoplastia completa, suturile putand fi indepartate dupa cateva saptamani.

Intoarcerea la activitatile zilnice se poate face dupa 1-3 saptamani, iar la cele fizice usoare dupa 2-3 zile. In decurs de 1 luna, corpul va fi suficient de refacut pentru a practica activitati fizice intense.