Rejuvenare faciala prin mezoterapie

Semnele lasate pe chip de trecerea anilor pot fi acum estompate si cu ajutorul mezoterapiei. Cunoscuta si sub numele de “cocktailul frumusetii”, aceasta ajuta la refacerea tonusului pielii, la estomparea ridurilor si la corectarea unor semne si cicatrice.

Mezoterapia este un tratament medical nechirurgical ce implica injectari multiple de substante farmaceutice sau homeopate, extracte din plante, vitamine si alte ingrediente, in tesutul adipos subcutanat, numit mesoderm. Substantele injectate variaza in functie de fiecare pacient si de zona care urmeaza sa fie supusa terapiei, de aceea formula finala nu este fixa.

Substantele active injectate in derm actioneaza la nivelul fibroblastelor (celule responsabile de regenerarea cutanata). Aceste cocktailuri de ingrediente sunt introduse cu ajutorul seringilor cu microace, manevrate manual sau cu ajutorul unor pistolete automate. O sedinta dureaza intre 20 si 30 de minute si presupune injectari de cate 0,1-0,5 ml la distante de 1-3 cm, in functie de zona tratata.

Substantele folosite in mezoterapie sunt substante anestezice locale, antiinflamatoare nesteroidiene, medicamente miorelaxante, corticoizi, medicamente vasoactive, agenti flebotonici, agenti imunostimulatori, regulatori metabolici, hormoni, antibiotice, analgezice, agenti neurotrofici, sedative si antispasmodice.

Procedura se recomanda cu precadere pacientilor cu varsta de peste 30 ani, care prezinta riduri si cute fine, cicatrici sau pete hiperpigmentare, lipsa de elasticitate, ferminate si luminozitate scazuta. Alte indicatii, inclusiv la pacienti mai tineri, se refera la cicatricile dobandite in urma acneei sau chiar la diminuarea vergeturilor.

Sedinta dureaza aproximativ 25 minute, fiind recomandate un numar de minim 4 sedinte cu interval de 2-3 saptamani intre acestea. Numarul sedintelor variaza in functie de zona si de complexitatea tratatamentului. Insa, in general, este nevoie de 4-10 sedinte de mezoterapie pentru a avea rezultate vizibile, iar frecventa sedintelor este la intervale de 7-14 zile.

Efectele sunt regionale, de aceea este necesara injectarea in mai multe puncte din zona de tratat. Dupa efectuarea procedurii, se recomanda evitarea aplicarii machiajului timp de 6 ore, dusurile fierbinti pentru o perioada de 6-8 ore si exercitiul fizic pentru 48 ore.