Rejuvenarea vaginala

Timpul este cel mai mare dusman al nostru, trecerea anilor afecteaza nu numai aspectul fizic exterior, ci si anumite zone musculare, care nu sunt neaparat vizibile. Datorita evolutiei chirurgiei estetice s-au putut depasi multe impedimente fizice cu care se confrunta unele femei. Vorbim despre lucruri native sau de lucruri care s-au schimbat in corpul nostru odata cu trecerea timpului. Ce se intampla in intimitatea noastra ne poate afecta mult viata, insatisfactiile personale afecteaza relationarea cu ceilalti, viata de cuplu, dar si increderea in sine.

Pentru anumite situatii, ce tin de viata intima a femeilor, chirurgia a venit cu o procedura care a ajuns sa fie si secretul fericirii pentru femeile din lumea intreaga. Rejuvenarea vaginala este aleasa de femeile care se simt inconfortabile cu dimensiunea sau aspectul zonei intime, de femeile care au trecut de o anumita varsta si simt nevoia unei schimbari.

Milioane de femei se confrunta cu o relaxare a muschilor vaginali dupa nastere, unele dintre ele aleg aceasta interventie pentru ca disconfortul fizic si mental poate fi foarte puternic. Chirurgia estetica are o solutie pentru acest tip de problema. Rejuvenarea vaginala nu este o procedura estetica, ci este o operatie functionala ce implica o serie de proceduri care trateaza relaxarea muschilor vaginali, aspectul labiilor, definirea vulvei, dimensiunile vaginului.

Nu doar nasterea cauzeaza relaxarea muschilor vaginali. Printre cauze se mai regasesc: schimbarile drastice de greutate, ridicarea unor greutati, tusea cronica etc.

Beneficiile rejuvenarii vaginale asupra corpului se mentin pe termen lung. Principalul avantaj al rejuvenarii vaginale este sporirea satisfactiei sexuale. Prin intarirea tonusului muscular vaginal experientele intime devin mai intense si mai placute. Studiile arata ca 83% pana la 90% dintre pacientele care aleg rejuvenarea vaginala isi imbunatatesc viata sexuala in urma interventiei. Rezultatele sunt de lunga durata si pot ajuta pacienta sa se simta mai confortabil atunci cand poarta anumite tipuri de haine, cand face sport sau in relatiile intime. Efectul interventiei poate fi regresiv doar in cazul unei noi nasteri sau dupa luarea masiva in greutate.

Pentru acest tip de procedura recomandam electro-radiofrecventa, o interventie avand o durata de 1-2 ore. Pacientele isi pot relua activitatile zilnice dupa o saptamana de la operatie. Se recomanda evitarea ridicarii de greutati pentru o perioada de cel putin trei saptamani de la interventie.