Ridicarea sanilor

Mastopexia sau ridicarea sanilor este procedura estetica chirurgicala ce ajuta la conturarea si ridicarea sanilor lasati, la restabilirea fermitatii acestora si la corectarea pozitiei sanilor.

Pierderea elasticitatii pielii, efectele gravitatiei, sarcina, alaptarea, procesul de imbatranire si fluctuatiile in greutate sunt toate modificari comune aparute in intervalul 20-40 de ani, atunci cand sanii isi pierd aspectul initial.

Ridicarea sanilor este o interventie frecvent intalnita in randul femeilor, deoarece ofera un aspect mai tanar sanilor, pe care niciun exercitiu fizic sau tratament medical nu il poate produce.

Operatia presupune o rearanjare a tesutului mamar si eliminarea excesului tegumentar fapt ce determina ferminatea sanului prin strangerea pielii. Operatia de ridicare a sanilor poate reduce si dimensiunile areolei.

Mastopexia se face sub anestezie genarala intravenoasa si dureaza intre aproximativ 3 ore. In urmatoarele 10-14 zile dupa operatie, pacienta poate sa aiba un anumit disconfort care nu reprezinta neaparat durere.

Tot in acest timp nu este recomandat ca persoana care a suferit aceasta operatie sa doarma pe burta, sa faca baie fierbinte, sa se expuna la soare sau solar sau sa practice activitati fizice epuizante.