Tot mai multi barbati apeleaza la chirurgia estetica

Femeile apeleaza la chirurgia estetica mai mult decat barbatii, dar tot mai multi se implica in industria chirurgiei estetice, industri ce, potrivit Societatii Americane de Chirurgi Esteticieni, valoreaza 14 miliarde de dolari.

Se observa o crestere in randul barbatiilor a procedurilor de conturare, precum liposuctia (care a crescut cu 23%), abdominoplastia (a crescut cu 12%) si ginecomastia (30%) in ultimul an.

Potrivit articolului de pe Marketwatch, barbatii si-au dat seama ca nu isi vor pierde din masculinitate daca apeleaza la o procedura cosmetica ce ii va face sa se simta mai bine in pielea lor. Medicul estetician Lorelei Grunwaldt, din Pittsburgh, afirma ca un numar considerabil de barbati apeleaza la o procedura din motive ce tin de schimbarea normelor sociale.

Printre pacienti se afla atleti, avocati si persoane de succes care si-au vazut iubitele sau sotiile apeland la operatii estetice si isi doresc aceleasi rezultate. 41% dintre pacientii unuia dintre medicii intervievati ce fac proceduri de reducere a grasimii sunt acum barbati. De asemenea, aceasta face mai multe proceduri de lifting facial barbatilor de peste 30 de ani ca niciodata.

Puteti citi articolul original aici.

Atat femeile, cat si barbatii isi doresc sa se simta bine in pielea lor. Chirurgia estetica nu mai este o industrie sprijinita doar de femei, ci una care ajuta oamenii sa arata mai tineri, sa indeparteze anumite imperfectiuni, indiferent de gen.