Total Body Liftingul

Pierderile masive in greutate, peste 20 de kilograme, pot avea loc dupa diete mai drastice sau dupa interventii de chirurgie bariatrica. Excesul de piele (tesut adipocutan ce apare ca sort/pliuri) este inestetic si creaza stari de disconfort pacientilor, atat psihic cat si fizic (eczeme, iritatii, ciuperci).

Dupa un astfel de proces de interventie bariatrica este necesara in cele mai multe cazuri (corectarea uneia sau mai multor regiuni corporale) mai exact este necesar un lifting total pentru a readuce corpul la formele initiale. Practic este necesara reconstructia regiunilor afectate de efectele obezitatii si ale scaderii dramatice in greutate (30 pana la 50 kg).

Procedura de Body Lifting Total se recomanda doar dupa ce pacientul a ajuns la greutatea dorita. In cazul in care acesta va continua sa slabeasca se va confrunta din nou cu aparitia excesului de piele in zonele care au fost afectate de grasime. Body Liftingul actioneaza direct in zonele in care slabirea dupa chirurgia bariatrica, lasa urme vizibile: abdomen, coapse, brate, sani etc.

Avantajele liftingului corporal total

In primul rand, liftingul corporal reface forma corpului si elimina acel exces inestetic de piele. Asta poate aduce un confort mai mare pacientului, poate imbraca anumite haine, se poate afisa la plaja fara a avea temerile de dinaintea operatiilor bariatrice, scapa de 2-5 kg care reprezinta excesul de tesut ce deformeaza silueta. In al doilea rand, influenteaza psihicul in mod pozitiv si reda increderea in sine, da mai mult curaj celor care au suferit de stigmatul obezitatii.

Acest tip de interventie poate avea un efect permanent doar daca persoana care apeleaza la el continua cu un stil de viata sanatos si practica sport. Mentinerea unei greutati constante este cheia pentru o forma armonioasa a corpului. Indiferent cate interventii chirurgicale realizam, nu vom reusi niciodata sa facem un corp sa ramana la un anumit stadiu daca nu avem grija de el si dupa aceste interventii.

Operatia de lifting corporal total nu este exclusiv recomandata celor care au suferit de obezitate, ci si femeilor care dupa nasteri au acumulat in greutate, care au ramas cu excese de piele in zona abdominala sau pe brate si au nevoie de abdominoplastie. Ele pot apela la acest tip de interventie pentru redarea formelor dinainte de nastere.

Si imbatranirea, sarcina, fluctuatiile semnificative in greutate sau factorii genetici pot contribui la slabirea elasticitatii tesutului, care poate duce la lasarea abdomenului, feselor si coapselor.

Body Liftingul poate include urmatoarele zone de interventie:

Zona abdominala – la nivel local sau se poate extinde in jurul partilor laterale si spate

Fese – care pot fi lasate, plate sau neuniforme

Zona inghinala – care poate sa se deformeze in interiorul coapselor

Coapse – coapsa interior, exterior sau posterior sau circumferinta coapsei

Pacientele trebuie sa stie ca Body Liftingul Total nu este destinat eliminarii excesului de grasime ci excesului de piele. Liposuctia este singura care poate elimina depunerile de grasime in exces in cazul in care pielea are elasticitate buna si se poate adapta in mod natural la noile contururi ale corpului. In cazurile in care elasticitatea pielii este slaba, poate fi recomandata o combinatie de tehnici de liposuctie si Body Lifting.