Vibro-lipoaspiratia, metoda cu efect garantat in remodelarea corporala

Vibrolipoaspiratia este o tehnica relativ noua care se afla insa in fruntea procedurilor eficiente de natura chirurgicala. Procedura este foarte accesibila, eficienta si lipsita de traumatisme pentru organism, riscurile sunt reduse si beneficiile sunt vizibile intr-un timp foarte scurt.

Inovatia tehnicii de vibrolipoaspiratie se datoreaza vibratiilor produse de un flux de aer comprimat, care provoaca dislocarea grasimii si emulsionarea acesteia, devenind astfel mai usor de absorbit de catre canula fina introdusa. Inciziile nu necesita o dimensiune mai mare de 4-6 mm, iar pericolul urmelor inestetice postoperatorii este vizibil diminuat.

Vibrolipoaspiratia se poate aplica pe orice zona

Spre deosebire de lipoaspiratia clasica, care extrage grasimea doar prin vidul format de aspirator, avand dificultati de patrundere in zonele fibroase, vibrolipoaspiratia poate fi aplicata pe orice zona, cu o mai mare dexteritate. Mai mult, aceasta nu este influentata de cantitatea sau calitatea grasimii, de aceea de multe ori nu mai este necesara repetarea procedurii, volumul de absorbtie fiind suficient pentru o singura interventie.

Dezvoltarea tehnologica reprezinta un avantaj major, deoarece tehnica este mai putin traumatizanta, prin urmare perioada de recuperare este mai rapida si mai usoara. Datorita acestora, nu exista contraindicatii legate de varsta, ci doar de starea actuala de sanatate a pacientului. In acest sens, preoperator sunt realizate investigatii aprofundate, care sa evite potentiale riscuri generale care intervin in cadrul oricarei operatii. Tehnica este mult mai sigura deoarece canula are o miscare tridimensionala ce protejeaza elementele nobile (nervi, vase de sange) si minimizeaza riscurile accidentelor (ca de exemplu perforatiile).

Durata interventiei este de 1 pana la 3 ore, iar semnele interventiei dispar in aproximativ 2 saptamani, iar rezultatele se pot sesiza in saptamana a treia. Aspectul final este vizibil la 6-9 luni, cand se produce remiterea edemului.

Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos impreuna cu echipa Metamorphosis Center iti sta la dispozitie pentru intrebari si nelamuriri legate de aceasta interventie.